Wat is een agentuurovereenkomst?

Bij een agentuurovereenkomst handelt een handelsagent als tussenpersoon tussen de eindafnemer en de producent. De handelsagent handelt in naam en voor rekening van de producent. Dit is anders bij een distributieovereenkomst.

Bemiddelingswerkzaamheden

Een handelsagent die bemiddelingswerkzaamheden verricht op basis van een agentuurovereenkomst ontvangt provisie/een beloning voor deze werkzaamheden. Hij handelt in naam en voor rekening van de producent. Bij een distributieovereenkomst handelt de wederverkoper voor eigen rekening en risico. 
 

Meer informatie over de distributieovereenkomst

Waarom een agentuurovereenkomst op laten stellen?

Een agentuurovereenkomst is in beginsel vormvrij en dat betekent dat er zelfs geen schriftelijke overeenkomst hoeft te zijn. 

De specialisten van Marks Wachters bedrijfsjuristen hebben veel ervaring met het opstellen van agentuurovereenkomsten. Wanneer u een agentuurovereenkomst op wilt laten maken kunt u contact met ons opnemen.

De wetgeving op het gebied van een agentuurovereenkomst is dwingendrechtelijk van aard en is vrij strikt. De agent geniet een grote bescherming. In de praktijk gaat het vaak mis bij het hanteren van te korte opzegtermijnen en (non-)concurrentiebedingen. Van belang is dat dergelijke bepalingen in de overeenkomst niet strijdig zijn met de wet, want dan zijn zij niet van toepassing en dat kan grote gevolgen hebben. 

Specialisten

Bij Marks Wachters bedrijfsjuristen werken specialisten die veel ervaring hebben met het opmaken van agentuurovereenkomsten. Wilt u een agentuurovereenkomst op laten maken of heeft u een vraag? Dan kunt u contact opnemen met onze specialisten door een bericht te sturen of te bellen naar (040) 7600 600.


Beoordelingen

  • 9

100% van onze klanten beveelt Marks Wachters Bedrijfsjuristen aan

Klanttevredenheid wordt onafhankelijk en objectief gemeten door The Feedback Company

Ervaring

Goed

Afgenomen dienst

Sterke punten, verbeterpunten of tips

Vriendelijk en oplossingsgericht

Beveelt u Marks Wachters Bedrijfsjuristen aan?

Ja

Ervaring

Prima

Afgenomen dienst

Sterke punten, verbeterpunten of tips

Snelheid van reageren en duidelijkheid over de gemaakte afspraken

Beveelt u Marks Wachters Bedrijfsjuristen aan?

Ja

Ervaring

Super

Afgenomen dienst

Sterke punten, verbeterpunten of tips

Persoonlijkheid voor ons was top

Beveelt u Marks Wachters Bedrijfsjuristen aan?

Ja