Samenwerkingsovereenkomst opstellen

Samenwerkingsovereenkomst opstellen

Wat is een samenwerkingsovereenkomst?

Een samenwerkingsovereenkomst is een overeenkomst waarbij twee of meer partijen afspraken maken over een gezamenlijk doel dat zij willen realiseren. De aard van het doel kan zeer uiteenlopend zijn. Het doel van de overeenkomst is het meest belangrijke component in de samenwerkingsovereenkomst.

Wanneer twee of meer partijen samen iets willen bereiken (zoals hierboven besproken: het gezamenlijke doel) en daarbij de ins en outs van en voor beide partijen goed willen vastleggen is het raadzaam om een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan. Door deze samenwerkingsovereenkomst wordt het samenwerken geformaliseerd en zorgt ervoor dat rechten aan elkaar kunnen worden ontleend.

Wat staat er in een samenwerkingsovereenkomst?

Het is raadzaam om in ieder geval op te nemen in de samenwerkingsovereenkomst wie de partijen zijn en wat het gezamenlijke doel is, wie wat doet, levert of onkosten betaald en wat die partij daar van de andere partij of derden voor terug krijgt. Daat naast is het belangrijk om te denken aan eigendomsverdeling indien van toepassing en hoe de prestaties van beide partijen worden gecontroleerd. Vaak wordt ook opgenomen in de samenwerkingsovereenkomst hoe de samenwerking of het contract kan wordt beëindigd en of er sprake is van overdraagbaarheid bij beëindiging.

Niet nakoming samenwerkingsovereenkomst

Op verschillende vlakken kan niet nakoming van de samenwerkingsovereenkomst zich voordoen. Welke vormen van niet nakoming mogelijk zijn hangt af van de concrete overeenkomst. Afhankelijk van de situatie kan nakoming alsnog worden geëist, een schadevergoeding worden geëist of kan de overeenkomst ontbonden worden.

Samenwerkingsovereenkomst op laten stellen

Neem dan contact op met de specialisten van Marks Wachters bedrijfsjuristen. Zij hebben veel ervaring met het opstellen van samenwerkingsovereenkomsten en helpen je graag. Je kunt contact opnemen met onze specialisten door een bericht te sturen of te bellen naar (040) 7600 600.

mr. Jaap van Zwet

Beoordelingen

2 unieke reviews, geschreven door onze klanten!
9
Klanttevredenheid wordt onafhankelijk en objectief gemeten door The Feedback Company
NSC Beveiligingstechniek BV
Review posted on 7 september 2016
Ervaring

Goed

Afgenomen dienst

Sterke punten, verbeterpunten of tips

Vriendelijk en oplossingsgericht

Beveel je Marks Wachters Bedrijfsjuristen aan?

Ja

Anoniem
Review posted on 27 juli 2016
Ervaring

Prima

Afgenomen dienst

Sterke punten, verbeterpunten of tips

Snelheid van reageren en duidelijkheid over de gemaakte afspraken

Beveel je Marks Wachters Bedrijfsjuristen aan?

Ja

Van Boxtel
Review posted on 13 juni 2016
Ervaring

Super

Afgenomen dienst

Sterke punten, verbeterpunten of tips

Persoonlijkheid voor ons was top

Beveel je Marks Wachters Bedrijfsjuristen aan?

Ja

9

Behaald met
2 reviews