Geheimhoudingsovereenkomst opstellen

Geheimhoudingsovereenkomst?

Wat is een geheimhoudingsovereenkomst?

Een geheimhoudingsovereenkomst wordt vaak gebruikt wanneer twee partijen vertrouwelijke informatie met elkaar willen uitwisselen. In de geheimhoudingsovereenkomst staat welke informatie geheim is, voor welk doel deze wordt verstrekt en wat de partijen met de ontvangen informatie mogen doen. Een geheimhoudingsovereenkomst wordt ook wel een 'Non-disclosure agreement' genoemd.

Doel geheimhoudingsovereenkomst

De geheimhoudingsovereenkomst wordt gesloten met een bepaald doel. Vaak is dit doel om 'aan elkaar te snuffelen' met oog op een samenwerkingsovereenkomst, een licentieovereenkomst of iets dergelijks. Het doel van de geheimhoudingsovereenkomst moet in de overeenkomst zijn opgenomen. Denk daarbij onder meer aan welke informatie gedeeld gaat worden, voor welke activiteit en waarom vertrouwelijke informatie gedeeld moet worden. Bij een goede doelomschrijving moet duidelijk zijn wie welke achtergrond heeft bij de overeenkomst en welke soort informatie er te verwachten valt.

Welke informatie valt onder de geheimhoudingsovereenkomst?

Het beste is om op te nemen dat alleen informatie die als "vertrouwelijk" is aangemerkt onder de overeenkomst valt. Wanneer dit wordt overeengekomen is voor iedereen duidelijk welke informatie onder de overeenkomst valt. 

Ook mondelinge informatie kan onder de overeenkomst vallen. Dit is wel lastiger omdat een mondelinge overeenkomst niet van het label vertrouwelijk kan worden voorzien. Je zou kunnen afspreken dat mondelinge informatie vertrouwelijk is, als deze door jou binnen 30 dagen schriftelijk wordt bevestigd.

Eigendom informatie

Het is belangrijk om vast te leggen bij wie het eigendom van de uitgewisselde informatie ligt. Ook is het aan te raden om voor afgeleide informatie vast te leggen bij wie het eigendom ligt.

Geheimhoudingsovereenkomst op laten stellen

Bij Marks Wachters bedrijfsjuristen werken specialisten die veel ervaring hebben met het opstellen van een geheimhoudingsovereenkomst en zij helpen je graag! Je kunt contact opnemen met onze specialisten door een bericht te sturen of te bellen naar (040) 7600 600.

mr. Jaap van Zwet

Beoordelingen

2 unieke reviews, geschreven door onze klanten!
9
Klanttevredenheid wordt onafhankelijk en objectief gemeten door The Feedback Company
NSC Beveiligingstechniek BV
Review posted on 7 september 2016
Ervaring

Goed

Afgenomen dienst

Sterke punten, verbeterpunten of tips

Vriendelijk en oplossingsgericht

Beveel je Marks Wachters Bedrijfsjuristen aan?

Ja

Anoniem
Review posted on 27 juli 2016
Ervaring

Prima

Afgenomen dienst

Sterke punten, verbeterpunten of tips

Snelheid van reageren en duidelijkheid over de gemaakte afspraken

Beveel je Marks Wachters Bedrijfsjuristen aan?

Ja

Van Boxtel
Review posted on 13 juni 2016
Ervaring

Super

Afgenomen dienst

Sterke punten, verbeterpunten of tips

Persoonlijkheid voor ons was top

Beveel je Marks Wachters Bedrijfsjuristen aan?

Ja

9

Behaald met
2 reviews